Now loading.
Please wait.

+90 850 214 98 04


Perakendenin Gücü Çalışanlarının Donanımı Kadardır!

Ülkemizin içinde bulunduğu sert makroekonomik koşullar; döviz kurlarındaki değişkenlik ve faiz oranlarının yükselmesi perakende zincirlerinin üzerindeki baskıyı artıyor. Buna rağmen perakende sektörü büyümeye devam ediyor hem üreticinin hem satışçının ayakta kalmasına ve büyümesine olanak tanıyor.

Dijital dönüşüm, mağazalar ve satış noktaları ile ilgili toplanan veriler perakende firmalarının hedeflerini belirlemesinde ve gerçekleştirmesinde en önemli faktör haline geliyor. Ölçümleri doğru metriklerle yapmak ve matematiksel değerlendirmeler ile geleceğe yön vermek perakende firmaları için hayati önem taşıyor.

Verileri doğru yorumlamak ise Perakende Metriklerini ve Matematiğini bilmekten geçiyor. İnsan faktörünü tabi ki bu denklemin dışında bırakmadan Marka Elçiniz olan satış danışmanlarını da geliştirmek gerekiyor. Öyle ki, Amerikan Kalite Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre insanların alışveriş yaptığı markayı değiştirmesinde %68 gibi çok yüksek bir oranla satışçının tutumu ve ürün bilgisi olduğu ortaya çıktı.

Sonuç olarak perakende sektöründe sürdürülebilirlik ve gelişimin sağlanması için "Perakende Metrikleri ve Matematiği" bilgisine sahip çalışanlarınız, ürün bilgisine sahip ve iletişimi kuvvetli "Marka Elçileri"ne ihtiyacınız var.

Yazan
Doruk Gülsever