Now loading.
Please wait.

+90 216 575 06 51


Kurumsal Performans Yönetimi Zirvesi, 19 Ekim'de Gerçekleştirildi!

19 Ekim 2017'de Nippon Hotel, İstanbul'da Eleman.net'in İletişim Sponsorluğu, Momento'nun Hediye Sponsorluğu ve Login Yazılım'ın Yazılım Sponsorluğu'nda "Kurumsal Performans Yönetimi Zirvesi" gerçekleştirdik...

Zirveye Başlarken

Zirvenin sunuculuğunu yapan Ali Cevat Ünsal "neden bugün buradayız" sorusuna değişik bir yaklaşımla açıklama getirdi. "Hepimizin ortak bir ikigai'si var bugün (Japonların sabah uyandığınızda sizi yataktan çıkaran şey)... Yani 19 Ekim sabah saat 10.00'da tüm katılımcılarımız ile bir arada olmamızı sağlayan ortak payda; bu zirvede anlatılarından maksimum faydayı sağlamak...

Oturum I

İlk oturuma British American Tobacco, Türkiye & Kuzey Afrika'dan sorumlu Satış & Pazarlama Yetkinlik Gelişim Müdürü Hakan Pekgöz "Büyük Organizasyonlarda Yüksek Perfromans Kültürü Oluşturma" konusunda değerli paylaşımlarda bulundu. BAT bünyesinde Yüksek Performans Kültürü oluşturmak için yürütülen süreçlerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Oturum II

Yrd.Doç.Dr. Zeynep Hatipoğlu, ikinci oturuma performans yönetimi sürecinin en temel adımı olarak şirket stratejisinin her bir çalışan tarafından benimsenmesinin bu sürecin çevikliğini nasıl etkilediğini anlattı. Türkiye'de bunu kurum kültürü haline getirmek için nasıl çalışmalar yapılması gerektiğini paylaştı.

Oturum III

Türkiye'nin ilk mutluluk müdürü Dr. Gülbeniz Akduman, performans yönetimi ile mutluluk yönetiminin entegrasyonunun işletmenin performansına hem istatistiksel hem de motivasyonel anlamında etkilerini konusunda katılımcılara bilgilerini ve deneyimlerini aktardı.

Oturum IV

Vodafone, Yetenek Direktörü Hande Yalgın, performans yönetimi sürecinde çalışanlarına koçluk yaparak hem aksaklıklarını giderdiklerini hem de çalışanları ileri taşımak için nasıl destek olduklarını paylaştı.

Oturum V

Öğlen yemeği sonrası devam eden zirvemizde Ebebek, İnsan Kaynakları Direktörü Özlem Halıcı, performans yönetimi süreçlerini nasıl dijitale taşıdıklarını, firma olarak bu süreçten nasıl fayda sağladıklarını anlattı. Performansın dijitale taşınmasının diğer süreçlere etkisini katılımcılarla paylaştı.

Oturum VI

Performans yönetiminin en değerli adımlarından biri de sürekli geri bildirimde bulunmaktır. Bu adım değerlendirme süreci sonrasında olduğu kadar değerlendirme süreci öncesinde de her çalışanı performans anlamında yukarı taşımak için çok kullanışlı bir araçtır. Multinet, İnsan Kaynakları Direktörü Emre Delice performans yönetimi sürecinin sağlıklı ilerlemesi anlamında her adımda geri bildirimden nasıl yararlandıklarını, bu konudaki kendi vizyonunu ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Oturum VII

Mikro mimik uzmanı, Prof.Dr. Paul Ekman'dan bu konuda eğitim almış olan Sedef Baban "İşe alım ve performans görüşmelerinde birçok kişiyle mülakat yapıyoruz. Peki, karşımızdakinin doğru söylediğini nasıl anlarız?" diyerek oturumu açtı. Doğru ve Yalan dışında yeni bir seçenek olarak "doğru olmayan" ifadeleri katılımcılara açıkladı. Her doğru olmayan söz yalan olmayabilir. İşyerinde bu ifadeleri nasıl çözümleyebiliriz? sorusuna merak edilen cevapları verdi.

Oturum VIII

Türkiye'nin ilk oyunlaştırma kitabının yazarı, TED konuşmacısı ve dünyada ülkemizi bu konuda temsil eden Ercan Altuğ Yılmaz, performansa giden süreçte oyunlaştırma uygulamaları konusunda katılımcılara deneyimlerini, dünyadan örnekleri ve bilgilerini aktadı. Bununla birlikte katılımcılarla kendi firmalarında uygulayabilecekleri oyunlaştırma uygulamalarını paylaştı.

Oturum IX

Son oturumda performans sonuçlarının kullanımında en geçerli yöntemlerden biri olan ödüllendirme için Momento'nun kurucusu ve CEO'su Zeynep Dağlı Kastro bugüne kadar geliştirdikleri ve uyguladıkları ödüllendirme süreçlerinden örnekler verdi. Bununla birlikte sosyal yaşam ile iş hayatı arasında - katılımcıları güldüren, aynı zamanda bir o kadar gerçekçi - örnekler vererek ödüllendirmenin önemini katılımcılarla paylaştı.

Kapanış

Zirvenin kapanışında ise son bir poz ile hatıra fotoğrafımızı çektirdik. Artık 18 Ekim 2018'de gerçekleştireceğimiz III. Kurumsal Performans Yönetimi Zirvesi'nin hazırlıklarına başlama zamanı geldi...